Om øhave

Katrine Bach Hansen

Ejer

katrine Bach Hansen – Ejer
Jeg startede øhave i 2018 sammen med sin daværende partner Anders Højlund. I 2020 overtog jeg virksomheden og driver den nu selv. Jeg arbejder for at skabe en sund virksomhed, hvor vi har respekt for hinanden og for naturen. Hvor visionerne rækker højt og jordforbindelsen dybt.

I 2017 var jeg med til at hjælpe Michel Poulsen med at starte Søtoftes Jordbrug på Midtsjælland udenfor Ringsted. Hvor min partner og jeg opstartede grøntsagsproduktionen, der solgte til restauranter i København, kantiner og private i lokalsamfundet.
Jeg har gået på den norske økologiske landbrugsskole, Sogn Jord- og Hagebrugsskule og malket geder og lavet ost på fjeldet en sæson i Aurland. I 2015 var jeg praktikant hos Richard Perkins på Ridgedale Permaculture i Sverige. Her modtog jeg undervisning i Holistic Management, Keyline Design og Permakultur. Jeg er tidligere selvstændig freelance fotograf uddannet fra Fatamorgana og Danmarks Medie og journalisthøjskole i Emdrup.

Øhave

Holistisk Kontekst

Formål:
Hos øhave anerkender vi, at alt liv på jorden er truet. Vi bruger vores forretning, talerør og kreativitet – til at gøre noget ved det.

Naturens perfektions er vores vigtigste model til alt hvad vi gør. Vi ser muligheden og potentialet i at skabe et mere resilient system omkring os. Vi arbejder regenerativt med jorden og tager ansvar for at skabe sundhed, næringsrigdom og modstandskraft i de forvaltede økosystemer. Vi tror på social forandring hvor relationer og fællesskaber er grobund for handling.

Livskvaliteter:

  • Vi står sammen i et opbyggende arbejdsmiljø, hvor vi skaber forbindelse til os selv, hinanden og vores omgivelser gennem klar, ærlig og respektfuld kommunikation.
  • Vi samarbejder hensigtsmæssigt, eftertænksomt og regenerativt med naturen for at værne om livet nu og i fremtidige  generationer.
  • Vi har en bevidst forvaltet økonomi med stabilitet, tryghed og frihed.
  • Vi vil have adgang til naturligt rent vand og kvalitets mad.
  • Vi drager fysisk og psykisk omsorg for os selv og vores nære relationer, gennem tid og opmærksomhed.
  • Vi værner om øjeblikke med uproduktivitet, skønhed og fornøjelse.
  • Vi arbejder ambitiøst med kreativ udfoldelse, nærvær og integritet på vej mod det ekstraordinære.
  • Vi indgår aktivt i vores lokalmiljø og bidrager positivt med vores ressourcer til at skabe social forandring.
  • Vi observerer os selv og vores omgivelser samt forholder os åbne og bevægelige overfor forandring, eksperimenter og udveksling.
  • Vi har en cirkulær produktion, hvor vi minimerer spild i alle former for kapital.
  • Vi videregiver vores erfaringer og viden, for at bidrage til en fælles regenerativt bevægelse.
  • Vi har loyale og tilfredse kunder.

Handling:

  • Opbygger jorden gennem naturligt intelligent design, som efterligner naturens økosystemer blandt andet med jorddække, fotosyntese optimering og højere biodiversitet.
  • Laver nøje sæsonplanlægning med effektive dyrkningssystemer og faste arbejdsrutiner der understøtter et godt arbejdsflow.
  • Planlægger ferie og arbejdstider forud for sæsonen, for at skabe rum til den frie tid.
  • Lægger års budgetter og rullende budgetter der opdateres månedligt så vi hurtigt kan tilpasse os forandringer.
  • Har plan for afbetaling af gæld.
  • Kreerer smukke områder til det sociale, til naturen og general væren.
  • Holder daglig tjek ind, ugentlige og månedlige møde hvor vi lytter til hinanden, tager personligt ansvar for at udtrykke vores behov og har orientering om det praktiske arbejde.
  • Bruger redskaber indenfor kommunikation, beslutningtagning og virksomhedsudvikling.
  • Spiser frokost i fællesskab, lavet af sunde råvare.
  • Udføre ritualer for at skabe en dybere forbindelse til naturen og os selv.
  • Udvikler dyrkningsmetoder og laver forsøg der skaber læring.
  • Sælger vores grøntsager direkte lokalt til både private og virksomheder.
  • Inviterer folk til arbejdsdage og tilbyder rundvisninger.
  • Er læringssted for elever, praktikanter og andre besøgende.
  • Udveksler viden gennem seminar, efagrupper og udgivelser af artikler.
  • Er respektfuld og imødekommende overfor kunder og samarbejdspartnere. Vi leverer til tiden med god udstråling.
  • Har holistisk bevidsthed om vores ressourcer.